As'salam....di sini maksu serta kan resepi untuk filling kastard untuk tart buah-buahan....dan filling untuk cheese tart...

Filling Kastard

1 tin susu cair
2 tin air(sukat guna tin susu cair td)
1 cawan gula
1 cawan tepung kastard
2 biji kuning telur
1 tsp esen vanilla

cara-cara:
- campurkan semua bahan, masak atas api perlahan hingga pekat
- kacau agar tidak berkerak
-setelah pekat angkat dan sejukan
-setelah sejuk masukan dlm piping beg dan pipe kan diatas shell tart
-susun buah2an ikut suka anda....
-cth buah angur,strawbery,kiwi dan buah2an dalam tin...
sudah bolah di hidang utk di makan..
***kastard yg lebih boleh disimpan dalam peti ais....dan boleh di guna semula...***


Filling Cheese Tart

250gm cream cheese
50gm gula
25gm butter/majerin
1 biji telur
25gm whipping cream/susu cair
20gm tepung

cara-cara:

-pukul cream cheese,gula dan butter sehingga licin dan gebu
- masukan 1 biji telur dan pukul hingga sebati
-tambah whipping cream hingga sebati
-campurkan tepung dan ratakan
-tuang inti keju ke dalam shell tart
-letakan filling blueberry kat atas cheese...
-bakar pada suhu 180 c selama 10-12min atau hingga toping masak....

selamat mencuba dan beli lar shell tart dari maksu dan pengedar-pengedar maksu...untuk memudahkan anda membuat nya.....